מבחן גרבי ריצה RU4
למה, אם כן, צריך לשים לב כשבוחרים גרביים? בראש ובראשונה שהגרב, בדיוק כמו הנעל, מתאימה לרגל. לא צמודה מדי ולא רפויה ומדולדלת. שהחומרים נעימים (שילוב של חומרים טבעיים וסינתטיים עדיף) שיש לה את היכולת לנדף זיעה וגם לטפל במים (לריצות החורף הגשומות). חובה לשים לב לתפרים ומיקומם, לעובי ולמיקום הריפודים.
גרב על הרגל, כמו כפפה וכמו נעל, צריכה לתת מיד את התחושה שהיא תמיד היתה שם כחלק בלתי נפרד מכף הרגל. לא ״נוזלת״, התפרים – אם יש כאלה, לא שורטים ולא מחככים. הריפודים – בעקב, בקשת או בקופסת אצבעות – אכן תומכים ולא מעוותים. צריך לשים לב שיש גרביים עבות המתאימות למי שמחפש שיכוך נוסף או אוהב לחמם את הרגלים בריצות החורף הקפואות. יש גם דקות המתאימות לימי הקיץ הלוהטים כמו גם לרצים שתמיד רוצים מינימום של הפרדה בין הרגל למשטח הריצה. עם הסיבים והבדים המודרניים יש גם גרביים הדוחות (או לפחות כך נטען) את הריחות הלא כל כך נעימים הנוצרים שם למטה.
וכל זה כהקדמה לגרבי RU4 של "פאלקה" (Falke) איתם רצתי בשבועות האחרונים. בחוץ, בגשם, בארצות השמש החמות, על המסילה בחדר הכושר ובהליכה סתמית ברחוב. מזה שנים אני מכיר את המוצרים של פאלקה. זהו מותג גרמני איכותי שנקרא על שם המשפחה של היצרנים, שהחלה לפני יותר ממאה שנה את סדנת הסריגה הייחודית שלה. היום זאת חברת ענק שעל שמה רשומים כמה פטנטים בתחום הגרביים. למשל מבנה הגרב המתאים לתמיכה ארגונומית מיוחדת לכל אצבע. כמו גם חומרי הייצור האיכותיים (והידידותיים מאד לסביבה) שהוכיחו את עצמם שוב ושוב. נידוף הרטיבות והלחות – מושלם, השילוב של חומרים טבעיים (כותנה) וסינתטיים נותן תחושה נעימה ביותר – של גרבים ״טריות״ גם אחרי ריצה ארוכה ומאתגרת וגם אחרי כמה וכמה כביסות.
בסוף האימון, ארוך או קצר, לא נותר שום סימני לחץ על כף הרגל, שום כפל עור לא הפך ליבלת או שלפוחית והחשוב מכל התחושה היא שהתמיכות המעודנות בתחתית מספקים התאוששות מתמדת, תוך כדי ריצה. בדקתי גרביים קצרות וארוכות, לבנות ואפורות, אבל ראיתי באתר שמייבאים ארצה מגוון הרבה יותר גדול של צבעים וכמה טכנולוגיות מעניינות (כמו גרבים מיוחדים לבעיות בעקב האכילס ועוד). אני מקווה שההשקה של הגרביים המעולות האלה, יפתחו מעט את הדיון, יחדדו את הערנות ויעודדו צרכנות נכונה בשוק גרבי הריצה.
בד: 38% פוליפרופילן, 37% פולימיד ו-25% כותנה